Esemény

2023.08.11. 20:11

A régi magyar himnusz dallamaira vonták fel a lobogókat Jászberény főterén

A fesztivál évről évre felhívja a figyelmet a moldvai és gyimesi csángó magyarok sorsára.

Illés Anita

Péntek este tartották a Csángó Fesztivál ünnepélyes zászlófelvonását

Fotó: Pesti József

Ünnepélyes zászlófelvonással péntek este hivatalosan kezdetét vette a XXXI. Csángó Fesztivál Jászberényben. A rendezvény célja kezdetektől változatlan, felhívni a figyelmet az anyanemzettől évszázadok óta elszigetelten élő moldvai és gyimesi csángó magyarok sorsára. Szervezői, a Folklór Kulturális Közalapítvány és a Jászság Népi Együttes fontos feladatuknak tartják, hogy minél szélesebb körben megismertessék a határainkon innen és túl élő autentikus magyar és európai kultúrákat, népművészeti értékeket. 

A Csángó Fesztivál zászlaja, Magyarország és Jászberény lobogója – Molnár László és Kovácsné Lajos Krisztina előadásában – a Boldogasszony Anyánk című régi magyar himnusz lélekemelő dallamaira emelkedett a magasba a város főterén. Az eseményen dr. Kertész Ottó, a Folklór Kulturális Közalapítvány elnöke mondott köszöntőt.

A rendezvény célja felhívni a figyelmet az anyanemzettől évszázadok óta elszigetelten élő moldvai és gyimesi csángó magyarok sorsára
Fotó: Pesti József / Forrás:  AFP PHOTO / POOL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában