Honvédség

2023.08.11. 07:30

A törökszentmiklósi Székács is csatlakozik a kadétprogramhoz

Becsület, hazaszeretet, csapatszellem – ezek az értékek már eddig is szerepeltek a törökszentmiklósi Székács pedagógiai programjában, mindez még inkább előtérbe kerül, hiszen az intézmény a héten csatlakozott a Honvéd Kadét Programhoz.

Molnár-Révész Erika

Az együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírásának pillanata

Forrás: Beküldött fotó

Csatlakozik a Honvéd Kadét Programhoz a Törökszentmiklósi Református Oktatási Központ Székács Elemér Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, az erről szóló együttműködési megállapodást kedden írta alá az intézmény és a Magyar Honvédség 3. Területvédelmi Ezrede.

– Pedagógiai programunkban eddig is kiemelt cél volt az etikus nemzettudat kialakítása, az olyan értékek elmélyítése, mint hazaszeretet, felelősségteljes viszonyulás a hazánk iránt, a becsület, kitartás, helytállás, csapatszellem a Honvéd Kadét Programmal még inkább előtérbe kerül – tájékoztatott Bischofné Németh Katalin tagintézményvezető.

Hozzátette, noha az önkéntes alapon jelentkező kadét tanulók képzését a 2024/2025-ös tanévtől kezdik, a diákok már az idei tanévben is részt vesznek a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Sportszövetség programjain.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában