Szoljon podcast

2023.08.30. 17:25

Az eddigi legnagyobb Civil Kavalkáddal készülnek Szolnok Napjára

Huszadik alkalommal tartják meg idén Szolnok legnagyobb civil rendezvényét, ettől az évtől egyesületi szervezésben.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Idén jubileumát ünnepli vármegyénk legnagyobb civil rendezvénye, a Civil Kavalkád. Az évforduló azzal is együtt járt, hogy a Szolnok Napjához kapcsolódó jeles eseményt a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központot (CKSZK) működtető Contact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat megkapta annak jogát, hogy saját maga készítse elő és rendezze meg a nagyszabású eseményt. 

Dr. Molnár Beáta, a Contact Mksz elnöke elmondta, 2003-as évtől mondhatjuk, hogy létezik a Civil Kavalkád Szolnokon, 2014 óta tematikus rendezvényként. Az esemény azóta olyan szintre fejlődött, hogy 2018-tól felkerült Szolnok turisztikai térképére. Ez azt hozta magával, hogy egyre több látogatót vonz az ország más részeiből is.

A programokat mindig valamilyen tematika szerint állítják össze. Ez évben a Tisza-tó is jeles évfordulót tudhat magáénak, 50. évfordulóját ünnepli, ennek kapcsán a szervezők egy színvonalas pódiumbeszélgetést állítottak össze. Vendégül látják a Tisza-tó nagykövetét, Miklósa Erikát is, aki a civilek legszebb standját fogja díjazni.

– Idén hét helyszínen zajlik ez a hatalmas forgatag, kilencven civil szervezet mutatkozik be sátrakban és színpadi produkcióval – hívta fel rá a figyelmet dr. Molnár Beáta. 

– Arra törekszünk, hogy a civil értékek minél szélesebb skáláját felvonultassuk a látogatók előtt. Jönnek az egész vármegyéből, hiszen a CKSZK vármegyei feladatokat lát el. Lesznek újdonságok is, mint például a fiatalok körében nagyon népszerű 3D-s nyomtatás. A kavalkádon először forog a civil szerencsekerék a szervező standjánál, ahol értékes nyeremények várnak gazdára.

A Podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában