Galériával

2023.08.27. 13:29

Családi napot tartottak a szolnoki Tücsök úton

Kis Grófo koncert, légvár, lángos és sok-sok játék – családi napot tartottak a szolnoki Tücsök úti közösségi házban vasárnap délután. A program célja a közösségépítés, és a roma kultúra ápolása volt.

Molnár-Révész Erika

Az eseményre 300 darab lángost sütöttek az asszonyok, képünkön Ajtai Piroska dagasztja hozzá a tésztát

Fotó: Mészáros János

Délelőtt kulturális vetélkedőkkel és sok játékkal, délután lángossütéssel, majd Kis Grófo és Balogh Robertó koncertekkel várták a környékbeli családokat Szolnokon, a Tücsök úti közösségi házban.

– A rendezvény célja, hogy a Tücsök és a Hangya út lakosait közelebb hozzuk egymáshoz, és a cigány kultúrához. Azt vettük észre, hogy bár az utca lakói közel élnek egymáshoz, mégsem találkoznak. De, amióta a közösségi ház minden nap nyitva van délután két órától este hétig, vagy tovább, a foglalkozásokra rendszeresen bejárnak a felnőttek és a gyerekek. Arra próbáljuk őket kicsit rávezetni, hogy attól, hogy mi romák vagyunk, kicsit mások vagyunk a többségi társadalomhoz képest, ugyanolyan színes a kultúránk, ha nem színesebb. Ezt nem kell szégyellni, ezt büszkén fel lehet vállalni – mondta dr. Csilleiné Mága Erika, a Roma Esély Egyesület elnöke, a közösségi ház vezetője.

A vidám programok egészen este hét óráig tartottak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában