ZöldErő

2023.08.16. 19:00

Csatárláncot alkotva öntözték a fákat a lelkes önkéntesek a szolnoki Zagyva-parton – videóval, galériával

Ismét közös faöntözési akciót tartottak Szolnokon. A kezdeményezés folytatódik, csütörtökön újra locsolnak...

Rimóczi Ágnes

A vödrök még szinte ki sem ürültek, a szervezők máris újabb találkozóra invitálnak

Fotó: Nagy Balázs

A vödörtalálkozó ismét sikeres volt. A Szolnoki ZöldErő újra közös öntözésre invitálta a természetbarát szolnokiakat, hogy együtt segítsenek a város fáin. A napokban megtartott akció keretében a Zagyva-partra indultak a résztvevők és ott „itatták” a fákat.

Nagy köszönet annak a huszonhárom főnek, akik eljöttek a Zagyva-parti vödörtalálkozónkra. Segítségükkel a Laki Kálmán gyaloghídtól egészen az aradi vértanúk emlékművéig jó alaposan meg tudtuk öntözni a fiatalabb fákat a Zagyva vizével 

– számoltak be a Szolnoki ZöldErő illetékesei az akció után.

Hozzátették: az akció célja az öntözés mellett ismét az volt, hogy felhívják a figyelmet a fák állapotára, a megváltozott körülményekre és arra, hogy nagyon fontos lenne a szemléletváltás, a mind a folyóinkban érkező víz megtartása, mind a helyben lehulló csapadék hasznosítására.

A vödrök még szinte ki sem ürültek, a szervezők máris újabb találkozóra hívják a segíteni szándékozókat.

– Augusztus 17-én, csütörtök este szeretnénk tovább folytatni az emlékműtől a cseresznyefasorig az öntözést. Jól jönnének még további segítő kezek. Találkozzunk este hét órakor az aradi vértanúk emlékműve előtti részen! – írták felhívásukban a ZöldErő tagjai.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában