Elégedetlenség

2023.08.16. 06:55

Döbbenten nézték a cibakiak, ahogy az egyetlen bankautomatát is elvitték a községből

Nagy felháborodást keltett Cibakházán, hogy értesítés nélkül szállították el a bankautomatát a településről. Mint kiderült, csak néhány hónapig kell nélkülözniük a berendezést a helyieknek.

Pakainé Pusztai Nóra

Ideiglenesen szállították el a bankautomatát Cibakházáról

Forrás: Cibakháza honlapja

Sem az önkormányzatot, sem a lakosokat nem tájékoztatták arról, hogy a település egyetlen bankautomatáját leszerelik. Megdöbbentek a helyiek, hogy a Petőfi út 10. szám alatti üzlet falában elhelyezett automatát elszállították. 

Ahogy a kérdésről Török István jegyző a település honlapján nyilatkozott, felvették a kapcsolatot a pénzintézet munkatársaival, akik arról tájékoztatták, hogy az automata visszatelepítésére az élelmiszerüzlet felújítását követően, de leghamarabb az ATM elhelyezésére szolgáló üzletrész felújítása után kerülhet sor. 

Ez akár két hónap is lehet.

– Jelenleg településünkön az egyetlen pénzfelvételi lehetőség a cibakházi postán van, melynek vezetője arról tájékoztatott, hogy felkészülten várják a pénzfelvétel miatt érkező ügyfeleket, azonban ez a számlavezető bankok díjtételei alapján többletköltséggel jár – fogalmazott a jegyző.

Mint kiderült, az érintett pénzintézet, az  OTP illetékesei, az ATM automata rendkívül magas telepítési költségeire tekintettel átmeneti megoldásra nem látnak lehetőséget és a lakosság türelmét kérik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában