Összefoglaló

2023.08.06. 20:00

Drónokkal népesült be a szolnoki RepTár – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Oszlopnak ütközött egy autó vasárnap délután Mezőtúron, a Kossuth Lajos utcában, a Klapka tábornok utca közelében. A város hivatásos tűzoltói a mentőkkel együttműködve emelték ki a vezetőt, illetve áramtalanították a járművet.

A Tiétek a tér program szombati napjának előkészületeit viharos erejű szél és özönvíz szerű sűrű eső szakította félbe. A Fekete Hattyú zenekar próbája után lecsapó vihar okozta beázások miatt a zenekarok, illetve a színpad is károkat szenvedett, így a szervezők a fellépők biztonsága érekében lemondták a folytatást.

Drónokkal telt meg szombaton a Szolnoki Repülőmúzeum, még a látogatók körül is lavíroztak az apró szerkezetek. Harmadik alkalommal rendezték meg ugyanis a RepTár Drone Day-t. A látogató akár a drónok irányítását is kipróbálhatták.

A méhészágazat válságának árnyékában rendezték meg szombaton a XXXV. Nemzetközi Mézvásárt és Méhésztalálkozót Jászberényben. Hazánk egyik legnagyobb méhészeti forgatagára az ország számos pontjáról és a határon túlról is érkeztek méhészek, eszközgyártók és forgalmazók. A rendezvényt a szakmai előadások mellett kirakodóvásár, gyermekprogram és a mézkirálynő választás is színesítette.

Egy jászapáti lakos tett bejelentést a helyi rendőrőrsre, miszerint augusztus 2-án valaki ellopta az autóbusz-állomás kerékpártárolójában lezárt kétkerekűjét. A rendőrök bűncselekmény helyszínén tetten értek másnap egy jászapáti lakost, aki egy biciklit próbált ellopni. Időközben a kamerafelvételeket is kiértékelték, amiből a nyomozók megállapították, hogy a felvételen szereplő és a tetten ért kerékpártolvaj egy és ugyanaz a személy. 

Fesztivál hangulatban, egész napos programkínálattal körítve tartották meg szombaton az Abonyi Vágtát. A Nemzeti Vágta előfutamának számító versenyhez a parkerdő mögött alakítottak ki szalmabűálűkkal körülvett pályát. Idén tíz kishuszár és tíz felnőtt lovas vállalkozott a megmérettetésre.

Halálos közúti közlekedési baleset történt Kiskőrös és Páhi között, az 5301-es számú út 38-as kilométerénél szombat este. Egy személyautó vezetője egy kanyarban nem jól választotta meg autója sebességét, lesodródott az útról és felborult. A balesetben egy 29 éves nő a helyszínen életét vezette, a sofőr súlyosan megsérült.

Halálos baleset miatt félbeszakították a 29. Veszprém-ralit, a HUMDA országos ralibajnokság idei negyedik futamát. Az első, kislődi gyorsasági szakaszon az 50-es rajtszámú Nemes Csaba - Nemes Richárd kettős autója fának csapódott. A balesetben a pilóta, Nemes Csaba életét vesztette.

Megszületett Hosszú Katinka és Gelencsér Máté kislánya. A kislányról már egy fotót is posztolt közösségi oldalán a háromszoros olimpiai bajnok úszó.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában