Verseny

2023.08.13. 17:00

Egész éjjel áztatták a horgot Tószegen

Nem aludtak az éjjel a halfogás szerelmeseim figyelniük kellett a kapást.

Kovács Berta

Amur is horogra akadt a versenyen

Forrás: Beküldött fotó

Szombat estétől vasárnap reggelig tartott a Tószegi Tiszavirág Horgász Egyesület éjszakai versenye. A megmérettetésre negyven pecás vállalkozott. Mielőtt a helyek kisorsolását követően körbeülték volna a Csónakázó-tavat, a szervezők még bográcsos vacsoráról is gondoskodtak számukra.

A reménybeli halfogók – akik között hölgyek és gyerekek is akadtak – szombaton 20 órától másnap 8 óráig próbálhattak minél több kopoltyúst horogra csalni. Bár a légnyomásviszonyok nem kedveztek a halak kapókedvének, zsákmányból végül nem volt hiány. A fogást az előző nap telepített három mázsa potyka is elősegítette, e halfajból akadt legtöbb a horogra. De örülhettek a halak: a mérlegelés után visszanyerték szabadságukat.

Az első hat helyezett díjazták, középen a győztes Fehér Zsolt (fehérben)
Forrás:  Beküldött fotó

A kifogott uszonyosok összsúlya alapján végül Fehér Zsolt kaparintotta meg a győztesnek járó serleget 12,02 kilónyi hallal. Ő fogta a legnagyobb halat is. Másik helyen végzett Pesti László (10,22 kg), harmadik lett Szabó Róbert (8,22 kg). De tárgyjutalom – természetesen horgászeszközök – az első hat helyezettnek jutott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában