Környezetvédelem

2023.08.16. 10:30

Fogyatékossággal élőknek szerveztek zöld hetet Jászberényben

A fiatalok szemétszedési akcióban is aktívan részt vettek.

Illés Anita

Az újrahasznosítás jegyében hulladékból készítettek különböző tárgyakat a fiatalok

Fotó: Pesti József

Változatos programokkal augusztus 7-től 11-ig zöld hetet tartottak az Albatrosz Fogyatékkal Élők Nappali Ellátásában. 

A „Helyet!” Alapítvány fenntartásában működő ellátás szakmai programjának fontos eleme többek között az egészséges életmód kialakítása és a környezettudatos magatartás erősítése. A hét folyamán a fogyatékossággal élő fiatalok különböző környezettudatos tevékenységeken vehettek részt. Több alkalommal szerveztek szemétszedést a városban. 

A szelektív hulladékgyűjtés fontosságára is felhívták a figyelmet
Fotó: Pesti József

Elsőként az Eszterházy Károly Egyetem Zirzen Janka Kollégiumának kertjében, majd a Rákóczi úton és a Riszner sétány Zagyva felőli oldalán, a Sportpálya úton található focipályán és kosárlabdapályán gyűjtötték össze a mások által eldobált szemetet. A környezetszépítő akcióba két közösségi szolgálatot teljesítő diák is bekapcsolódott. A foglalkozásokon felhívták a fiatalok figyelmét a szelektív hulladékgyűjtés, a környezettudatos vásárlás és az újrahasznosításra fontosságára. Természetesen ezt a gyakorlatban is kipróbálták, hiszen egyik alkalommal hulladékból különböző tárgyakat kreáltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában