Esemény

2023.08.24. 17:30

Jól megfért egymás mellett az erős paprika és az erős emberek Tiszakürtön

Erős embereknek és a finom étkeknek is versenyt szerveztek Tiszakürtön. A szabadtéri színpadnál jó hangulatban telt a nap.

Pakainé Pusztai Nóra

Illusztráció

Forrás: MW Archív

Fotó: Daróczi Erzsébet

A hagyományos főzőversenyre huszonkét csapat nevezett, közel háromszázan gyűltek össze a szabadtéri színpadnál a minap. Dr. Kiss Györgyné polgármester elmondta, maga is meglepődött a résztvevők létszámán, ilyen sokan talán még sosem voltak.

Érkezett csapat Túrkevéről, Cserkeszőlőről, Kunszentmártonból, Lakitelekről, de természetesen főztek helyeik is. Az ételeket Rácz Lajos mesterszakács zsűrizte, idén a legfinomabbnak egy csülkös pacalt ítélt

 – részletezte a polgármester.

Készült birka és különlegességnek számító káposztás bableves is, utóbbi cserépedényben.

A napot erős emberek versenye színesítette.

–  Két 60 kilós koffert kellett cipelni, szereztünk egy mezőgazdasági vállalkozótól egy 300 kilós traktorgumit, azt forgattunk, vasgolyóval súlyt löktünk, illetve volt súlykitartás, nagyobb méretű súlyzókat tartottunk időre. A nyertesről végül a súlyemelés döntött – mondta Horpácsi József, szervező.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában