Szent István nap

2023.08.09. 12:30

Kenyérsütő versenyt rendeznek Karcagon és Kunmadarason is

Több programmal is készülnek az államalapítás ünnepére.

Daróczi Erzsébet

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Szent István-napi ünnepi programsorozat keretében családi napot szervez a karcagi Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár augusztus 19-én a Múzeumparkban. A rendezvényhez kapcsolódóan meghirdették a Kenyérfélék házilag – házi kenyér és kenyérfélék, vagy kifli- és zsemletésztából készült péksütemények versenyét. Az elkészített kenyérféléket augusztus 19-én 13 órakor kell leadni a Városi Sportcsarnokban, nevezni a Déryné honlapján található nevezési lap kitöltésével augusztus 11-ig lehet. 

Kunmadarason az önkormányzat az új kenyér ünnepéhez kapcsolódva hagyományos kenyérsütő versenyt hirdetett. A megméretésre minimum félkilós, házilag sütött kenyérrel lehet nevezni, amelyet szakmai zsűri véleményez. A jelentkezéseket személyesen a József Attila Művelődési Házban augusztus 11-én délig adhatják be a helyiek. A kenyeret augusztus 19-én 14.30 és 15 óra között lehet átadni a művelődési házba. Az eredményhirdetést 20-án, az ünnepi testületi ülés után a polgármesteri hivatal dísztermében tartják. Daróczi E.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában