Nyomtalanul eltűnt

2023.08.14. 17:25

Nagy a felháborodás, a bankák helyett egy tolvaj vetett szemet az odúra Besenyszögön

Néhány nappal ezelőtt Hajdú Tamás, a Madárfigyelő Szolnok Természetvédelmi Egyesület vezetője a szervezet közösségi oldalán adta hírül, hogy ellopták a Besenyszögön bankáknak kihelyezett odút.

Pakainé Pusztai Nóra

A madárodú, mely egyik napról a másikra eltűnt

Forrás: Madárfigyelő Szolnok Természetvédelmi Egyesület Facebook-oldala

– Természetvédelmi eszköz eltulajdonítása számomra teljesen felfoghatatlan cselekedet… – kezdte a bejegyzést Hajdú Tamás, miközben szavaiból érezhető a felháborodottság. A Madárfigyelő Szolnok Természetvédelmi Egyesület önkéntesei folyamatosan helyeznek ki madárodúkat a térségben, ezúttal Besenyszögről tűnt el egy.

– Sajnos megint megtörtént, ezúttal Besenyszögön. Bár segítőm, Viktor még rá is kérdezett, hogy nem lesz-e túlságosan szem előtt és település közelben, én lehurrogtam… ez Besenyszög, itt ilyen nem történik…. Sajnos de!! – folytatta.

A bankáknak szánt odút egyébként egy helybéli család fogadta örökbe, rendben tartották, ám egyszer csak eltűnt.

– Teszek egy próbát! A becsületes tolvaj tegye vissza oda, ahonnan leszerelte! – fogalmazott a posztban Hajdú Tamás, hozzátéve: vagy veszi a fáradtságot és átnéz minden környékbeli udvart.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában