Összefoglaló

2023.08.08. 20:00

Nincs tovább, bezárja kapuit a Szolnoki RK – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Vége a Szolnoki RK-nak: nem indul a csapat a következő idényben. Elapadtak a szponzori pénzek, megszűnt az előző idényben még NB I.-es Szolnoki Röplabda Klub. A csapat vezetőedzője szerint több helyről is kértek segítséget, de hiába.

Bronzérmet szerzett kedden a jeruzsálemi U20-as Európa-bajnokságon Kocsis Anna Luca. A Szolnoki MÁV SE 18 éves tehetsége egy elképesztő izgalmakat hozó döntőben szerezte meg a harmadik helyet.

Gyógyszereket, élelmiszert szállítottak a vízzel körülvett térségekbe a szolnoki helikopterek a szlovéniai természeti katasztrófa után. A forgószárnyasok egy felszállással csaknem hétszáz kilogramm élelmiszert szállítottak ki a rászorulóknak.

Legalább kétszázan gyűltek össze kedd délután a Szolnoki Galériában az aznap 80 éves Tenk László jubileumi kiállításának megnyitóján. Ez már a Munkácsy-díja művész hatodik szolnoki önálló tárlata. Az 55, válogatott képből álló tárlat szeptember 3-ig látogatható.

Több napon át nem használhatják az ártézi kutakat a rákóczifalvaiak. Augusztus 10-től augusztus 14-ig ugyanis a rendszeres és időszakos üzemi mérések miatt a vízkivételt a szolgáltató VCSM Koncessziós Zrt. szünetelteti

Könnyű sérülése lett annak a nőnek, aki augusztus 7-én délután szenvedett balesetet Mezőtúr belterületén. A helyi lakos haladása során elvesztette uralmát a járműve irányítása felett, és a menetirány szerinti jobb oldali árokba hajtott. A rendőrök a sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. 

Jimmy Gavin egy év után távozik a Szolnoki Olajbányásztól. Az amerikai játékos, aki egyes és kettes poszton is bevethető az előző idényben 20 mérkőzésen lépett pályára, melyeken 9,4 pontot, 1 lepattanót és 2,6 asszisztot átlagolt.

Végzetes baleset történt augusztus 8-án 9 óra körül Dombóváron. A Kórház utca és a Fő utca kereszteződésében egy autó ismeretlen okból letért az útról, és elütötte a közelben levő buszmegállóban várakozó 88 éves helyi férfit. A balesetben a gyalogos olyan súlyosan megsérült, hogy a gyors orvosi segítség ellenére a helyszínen életét vesztette.

Összesen 17 rendbeli vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével vádolja a Hatvani Járási Ügyészség azt az 55 éves nőt, aki sorozatban megtévesztett még 2020-ban több embert a virtuális térben. A munkanélküli vádlott bizonyos weboldalakon álprofilokat hozott létre, amelyek felhasználásával erotikus tartalmú társkereső csoportokban ismerkedett, és intim fényképeket kért férfiaktól. Ezután azzal fenyegetőzött, hogy nyilvánosságra hozza a fotókat vagy a korábban folytatott üzenetváltásukat, ha a sértettek nem utalnak át számára különböző pénzösszegeket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában