Programajánló

2023.08.25. 09:00

Nyárbúcsúztató programokat kínál a hétvége a Jászkunságban

A nyár utolsó hétvégéje is változatos eseményeket tartogat a szórakozni vágyók számára. Akik az iskolakezdés előtt szeretnének még kikapcsolódni, többféle program közül válogathat a vármegyében és a térségben.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

PÉNTEK

Törökszentmiklóson Buzásné Tajti Zsuzsanna amigurumi készítő horgolt figuráiból nyílik kiállítás augusztus 25-én délután öt órakor. Az „Egyszer volt, hol nem volt egy retro mesevilág...” című tárlatra az Ipolyi Közművelődési Központ Markóczy Félix kiállítótermében várják az érdeklődőket.

Kunszentmártonban kvíz estet tartanak a Szabó Gyula Művelődési Központban augusztus 25-én este nyolc órától. Az eseményen 3-6 fős csapatok mérik össze felkészültségüket.

A Jászberényi Állat- és Növénykert idén is csatlakozik az Állatkertek Éjszakája országos kezdeményezéshez. Ennek keretében augusztus 25-én este hét órától változatos programokkal, így például állatkerti bátorságpróbával, járda csillagászattal, fénycsapdás rovarbemutatóval, állatismereti minikiállítással, fényfestéssel, kalandos látványetetésekkel várják a látogatókat. Mindezek mellett lesz állatkerti lampion-készítés, arcfestés, lufihajtogatás is. A programismertető szerint az ázsiai kiskarmú vidrák látványetetése 20.30-kor, az ormányos medvéké 20.50-kor, a mosómedvék látványetetése 22 órakor, míg a vaddisznóké 22.20-kor, a barna medvék és a foltos hiénák etetése 22.40-kor kezdődik. Az éjszakai programot 23 órakor zárják.

SZOMBAT

Abonyban, nem véletlenül már gondolnak az iskola- és óvodakezdésre. Ennek fényében augusztus 26-án rendezik meg az abonyi anyukák börzéjét, melyen többek között gyerekruhákat, cipőket, könyveket és játékokat lehet majd beszerezni. A reggel nyolc órakor kezdődő eseményt a város főterén, a Tarka téren rendezik meg, ahol délután egy óráig várják az érdeklődőket. Abony főtere szombaton este sem lesz üres. Este hat órától várják a vendégeket a 7. Abonyi Tarka Téri Éjszakai Piacra, ahol a változatos gasztroélmények mellett stand up fellépés és zenés program szórakoztatja az oda látogatókat. Ezúttal is fényekkel festik a teret, ahol éjfélig tart az esemény.

Rákóczifalván a II. Falvai Nyárbúcsúztatóra invitálják a településen élőket és az oda érkező vendégeket. Szombat délelőtt tíz órakor már elkezdődnek az események a Szabadság téren, ahol színházi előadás, táncos bemutatók, este pedig koncertek várják az érdeklődőket. Az esemény keretében rendezik meg az I. Rákóczifalvai Erősember Versenyt. A nehéz súlyokat megmozgató versenyzők délután fél kettőtől mérik össze erejüket a Szabadság téren.

Jászapátiban Dinnyefesztivált rendeznek szombaton a Pócs Dinnyészetben. A délután kettő órakor kezdődő eseményen természetesen minden a „dinnye körül forog” majd. A mezőgazdasági repülőtéren pedig délelőtt kilenctől régiségvásár és veterán börze zajlik majd, valamint amatőr rally és tuning versenyt rendeznek.

Tiszaderzsen 14 és 18 óra között mutatja be Füzér Gábor festőművész legújabb kiállítását a Tiszaderzsi Magőrlőben. Füzér Gábor a múlt évezredben született a festők városában, Kaposváron. Képein egyfajta szürreális meseszerű képzelet jelenik meg, többnyire női alakokkal fűszerezve. Stílusában keveredik a kubizmus, a szürrealizmus, az impresszionizmus és a szintetizmus.

Szolnokon ismét Járda csillagászatra várják az érdeklődőket. Este nyolc órától az Aba-Novák Agóra Kulturális Központnál, a Hild téren állítják fel a távcsöveket, melyeken keresztül megfigyelik a Holdat, a Szaturnuszt. A résztvevők szakértői segítséggel és professzionális távcsővel kémlelhetik az égboltot. Az eseményt kizárólag derült idő esetén tartják meg.

Tiszaörsön az „öreg autók” lesznek főszerepben szombaton. XI. alkalommal szervezik meg a Tiszaörsi Veterán Különleges Járművek Találkozója és Gasztronómiai Fesztiválját reggel nyolc órától.

VASÁRNAP

Szolnokon roma családi napot szerveznek augusztus 27-én 12 órától a Tücsök úti Közösségi Házban. Az eseményen a csillámtetoválás, légvár és a szórakoztató játékok mellett fellép Kis Grófo és Balogh Robertó is.Tiszaburán nagyszabású falunappal várják a látogatókat augusztus 27-én. A színes programokkal gazdagított egész napos eseményen labdarúgó tornával, gasztronómiai főzőversennyel, ugrálóvárral, arcfestéssel, különböző vetélkedőkkel és és különböző egészségmegőrző programokkal várják az érdeklődőket. Az est folyamán a jó hangulatért Roberto, Merci B., Ruszó Tibi, Bottka M. K., Lejla és a Döndi Duo felelnek majd.

Cegléden orgona- és énekhangversenyt rendeznek a Szent Kereszt Templomban augusztus 27-én. Az este hét órakor kezdődő eseményen dr. Réz Lóránt orgonaművész, Vukovich Edit és Ecsedi Péter énekművészek szórakoztatják kellemes dallamokkal a közönséget. A belépés díjtalan.

Szolnokon kürtre hangolt villámkoncertek színezik meg a vasárnapot. Délután három órakor a Hild téren a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Vadászkamara kürtegyüttese, a Zagyva cukrászdánál a Debreceni Kürt Quartett ad koncertet. Ugyanekkor a Széchenyi lakótelepen, a Szatmári cukrászdánál a BA-BI Kürtegyüttes lép fel, a szolnoki szabadstrandon pedig az Abonyi kürtegyüttes koncertezik. Délután öttől a Szentháromság téren a kürtegyütteek közösen mutatkoznak be egy hangverseny keretében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában