Megméretés

2023.08.04. 12:58

Orvosokból álló etikai bizottság alakul a vármegyében is

Egy július elsejei rendelet szerint ezentúl közvetlenül, maguk közül választják ki az orvosok és diplomás egészségügyi dolgozók az úgynevezett etikai bizottság tagjait. A bizottság feladata az lesz, hogy első fokon eljárjon az orvosokkal szembeni szakmai-etikai esetekben.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Augusztus 7. és 11. között öt helyszínen, Jászberényben, Karcagon, Mezőtúron, illetve Szolnokon két helyen adhatják le szavazatukat az etikai bizottság tagjaira a diplomás egészségügyi dolgozók a vármegyében. 

A szavazást az úgynevezett kislistás választás szabályai szerint bonyolítják le, vagyis a szavazólap tartalmazza a megválasztható személyek nevét abc-sorrendben. A szavazólapon legfeljebb 10 jelöltre szavazhat az adott vármegyében dolgozó, azaz aktív orvos, fogorvos és egyéb egészségügyi diplomás.

A szervezők arra kérik a választáson megjelenőket, hogy vigyenek magukkal arcképes igazolványt, valamint igazolniuk kell alapnyilvántartási számukat, működési nyilvántartási számukat vagy pecsétszámukat. További információ a Hetényi Géza Kórház,valamint az Országos Kórházi Főigazgatóság  és a honlapján található.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában