Szabadidős program

2023.08.24. 16:30

Rejtélyekkel hívogat a tiszakürti művelődési ház pincéje

Újabb szabadidős programmal bővül Tiszakürt kínálata, a művelődési ház pincéjében szabadulószobát alakítanak ki.

Pakainé Pusztai Nóra

Horpácsi József, az önkormányzat munkatársa körbevezetett minket a művelődési ház pincéjében, miközben a tervekről beszélt

Fotó: Pakainé Pusztai Nóra

Szabaduló szobát alakítanak ki a tiszazugi település művelődési házának pincéjében. A helyiséget eddig a Start munkaprogramban gombatermesztésre használták, ám idén erre nem pályázhattak, így új funkciót kerestek.

– Amíg itt volt a gomba, addig nem lehetett másra használni a pincét, folyamatosan párásítottak és vigyázni kellett, hogy fertőződjön. Idén megszűnt a gombatermesztés lehetősége, mi meg arra gondoltuk, hogy hasznosítjuk a helyet. Ekkor jött a szabadulószoba ötlete – mondta Horpácsi József, az önkormányzat munkatársa.

A környéken nincs ilyen kikapcsolódásra lehetőség, nem mellesleg bővülnének a turistáknak kínált lehetőségek Tiszakürtön. 

– Az önkormányzati intézményekből sok leselejtezett bútor, szekrény van, így viszonylag kis költségvetésből, saját erőből meg tudjuk oldani a berendezést – szólt a tervekről. 

A régi vakolat eltávolításán a lépcső kialakításán önkéntes munkában dolgoznak az önkormányzat munkatársai. A padlót néhány helyen még ki kell igazítani, majd kezdődhet a szoba kialakítása. A hely misztikussága már önmagában is jó hangulatot biztosít.

– A feladatok a nagyteremben kezdődnek, minden kisebb helyiségbe be kell jutni majd, a végén az utolsóba rejtjük a kincset. Úgy alakítjuk ki, hogy Tiszakürt történelmét is bevonjuk – magyarázta.

A tervek szerint ősszel már megnyitnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában