Összefoglaló

2023.08.19. 20:50

Remek programokkal vár a Jászkunság augusztus 20–án – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Vízipisztoly csatára várják a strandolókat a mezőtúri fürdőben. A létesítmény csatlakozott az augusztus 19-ei országos rekordkísérlethez.

Minden Szent István ünnepéről szól hétvégén a Jászkunságban, ahol többnapos programokkal, kirakodóvásárokkal, gyermekműsorokkal, koncertekkel, neves fellépőkkel, finom ételekkel, italokkal, hajnalig tartó utcabálokkal várják az érdeklőket.

A jubileumi Örökzöld Fesztivál programsorozat részeként megnyitották Fazekas Zoltán festményeiből rendezett tárlatot a Martfűi Művelődési Központ és Könyvtárban szerdán.

Tovább épül a Lombkorona sétány Nagykörűben. A tervek szerint a kivitelezés ebben az évben befejeződik.

Kulturális programokat kínál a X. Örökzöld Tisza Martfűi Fesztivál. Az első napon varázslatos dallamok keltek életre a Martfűi Művelődési Központ és Könyvtár színháztermének színpadán a Szolnoki Szimfonikus Zenekar jóvoltából.

Szombaton folytatódik az ünnepi programsorozat, este fél kilenckor ingyenes Halott Pénz koncert várja a bulizni vágyókat.

Az Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítvány és a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatója közösen szervezte meg az Állami Gondozottak Országos Találkozóját, vagyis az Ágota-tábort. Idén ötvenegy Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei fiatal vett részt a tíznapos programon.

A kormány 2023-ban is elindította a „Nyári diákmunka 2023” központi munkaerő piaci programot, amelyben a 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanulók vehettek részt.

Szolnok, a vizek városa mottóval ismerhetik meg településüket a szolnokiak. A városnéző séta a Tourinform irodától indul majd.

teszt jelleggel indított projekt keretében közel 20 féle beporzóbarát virágmagból álló keveréket vetettek el az önkormányzat munkatársai.

A szolnoki Verseghy Ferenc Könyvtár nemrégiben különleges kvízt tett közzé Facebook-oldalán, mely a budapesti atlétikai világbajnokság magyar sportolóinak életéről, sporteredményeiről szól. A kérdéssor megalkotásáról, és az egyes sportágak érdekességeiről beszélgettünk Simon Sándor ötletgazdával, a könyvtár munkatársával.

Földrengés volt Gyomaendrőd közelében szombat délelőtt. A jelenséget Mezőtúron és Túrkevén is észlelték.

Több mint tíz évvel ezelőtt Baranya megyéből indult a Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem program. Nem egyszerűen adakozásról, hanem a nemzeti összetartozás érzésének kifejezéséről is szól a kezdeményezés, melynek során a gazdák gabonát ajánlanak fel, hogy majd abból lisztet őröljenek és azzal segítsenek a rászoruló családokon. A Kárpát-medencei búzaösszeöntés ünnepét Szolnokon, a Városi Sportcsarnokban tartották szombaton.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában