Szoljon podcast

2023.08.12. 11:26

Több ezer gumikacsa lepi el majd a Tiszát Szolnoknál

Jótékonysági céllal gumikacsaversenyt rendez a vármegyeszékhelyen a Rotary Club Szolnok augusztus 20-án. A különleges esemény bevételét autizmussal élő gyermekek fejlesztésére fordítják majd.

Molnár-Révész Erika

5000 darab, egyedileg számozott, teljesen egyforma, sárga színű gumikacsát borítanak a vízbe

Forrás: MW archív

Fotó: Karnok Csaba

Az 1990-es évek óta a világ számos országában rendeztek már gumikacsaversenyt. Ezt a látványos adománygyűjtési formát Magyarországon több Rotary Club is megszervezte már a Dunán, a Tiszán és az Eger-patakon.

Augusztus 20-án a vármegyeszékhelyen is lehet majd szurkolni a sárga műanyag szárnyasoknak, ugyanis a jövőre 25 éves Rotary Club Szolnok ide is elhozta a különleges eseményt.

– A verseny úgy kezdődik, hogy több ezer, esetünkben 5000 darab, egyedileg számozott, teljesen egyforma, sárga színű gumikacsát a vízbe borítanak. A kacsák a víz sodrása miatt egy bójasorral rögzített pályán versenyezni kezdenek egymással, a nézők pedig – köztük azok, akik sorszámmal ellátott jegyet tartanak a kezükben– szurkolhatnak, mely kacsák érjenek be először a célba. A győztes kacsák ugyanis értékes nyereményeket érnek, az azonos számú jegy birtokosának – tájékoztatott dr. Sulyok Attila, a Rotary Club Szolnok soros elnöke.

A gumikacsa verseny délután öt órakor rajtol a folyó Tisza Szálló előtti szakaszán.

A bevételt a Liget Úti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Autizmus Centrum tagintézményének, ajánlotta fel a Rotary. A centrum a pénzt az úgynevezett Snoezelen terápiás szoba kialakítására fordítaná.

– Az autizmus spektrumzavarral élő személyeknél a kommunikáció, a szociális képességek és a kognitív funkciók minőségi károsodásán túl, az érzékelés és az észlelés folyamatai is sérülnek általában. Ez a terápia abben nyújt segítséget, hogy ezeket a sérült, érzékelési és észlelési folyamatokat javítani tudjuk – mondta Bóka Barbara, az Autizmus Centrum tagintézményvezető.

Aki szeretne segíteni a cél elérésében, akár szombaton a Szolnoki Szimfonikusok Queen Symphonic Kossuth téri koncertje előtt, vagy augusztus 19-én és 20-án a Szent István-napi rendezvényeken 500 forintos áron megvásárolhatja a gumikacsajegyeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában