Hagyomány

2023.08.10. 16:00

Vándorkupáért küzdenek a főzni szerető csapatok Zagyvarékason

Három kategóriában mérethetik meg magukat az ételkészítő csapatok, kötelező versenyszám a pörkölt, melyhez a szervezők adják az alapanyagot.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Tűzifát és alapanyagot – 4 főre 3 kilogramm körmöt – a szervezők biztosítanak a Kisszögben szombatra meghirdetett főzőversenyre. A körmöt péntek délután vehetik át a résztvevők az iskolai konyhán.

A Rékas Fesztiválhoz kötődő gasztronómiai megmérettetés már hagyománynak tekinthető, a legfinomabb ételt készítő csapat elnyeri a vándorkupát. A résztvevő csapatok három kategóriában mérettethetik meg ételkészítő tudásukat. Kötelezően körömpörköltet kell főzniük. Emellett szabadon választott étel kategóriában tetszőleges finomságot készíthetnek – elsősorban bográcsban, de nem tiltja a szabályzat, hogy akár grillezéshez is vigyenek felszerelést. Mindezeken túl süteménykészítésben is összemérhetik magukat a versenyzők.

A jelentkezési időszak már lezárult. Rózsa Ibolya szervező, a művelődési ház és könyvtár intézményvezetője elmondta, tizenegy csapat adta le jelentkezését, többségében 4 fős csapatok, de kilenc fős baráti társaság is jelentkezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában