Tábor

2023.09.02. 19:00

A színészmesterség titkaiba avatták be a gyerekeket a jászapáti drámatáborban

Vidám, élményekben gazdag hetet töltöttek el a gyerekek a Színész leszek! című drámapedagógiai táborban Jászapátin. A foglalkozásokon betekintettek a színészmesterség alapjaiba miközben kibontakoztatták az önmagukban rejlő tehetséget. A programok összeállítása során a szervezők nagy figyelmet fordítottak a hungarikumok és a helyi értékek megismertetésére, a jász identitás erősítésére is.

Illés Anita

A fiatalok lelkesen készültek a közös produkcióra

Fotó: Pesti József

Az Együtt Mindannyiunkért Alapítvány (EMIA) és a Rácz Aladár Zeneiskoláért Alapítvány szervezésében, az önkormányzat támogatásával valósult meg az első Színész leszek! című drámapedagógiai tábor Jászapátin. A foglalkozások szakmai vezetője Pintér Szilvia, a Nemzeti Színház ifjúsági programokért felelős drámapedagógusa, a SziluArt Műhely vezetője volt, akivel már régóta együttműködik az EMIA. A SziluArt előadásában idén márciusban mutatták be a Valahol Európában című musicalt a Pájer Antal Művelődési Házban. 

– Ennek sikere és a közös munka során jött az ötlet, hogy hozzuk össze a Pintér Szilvia társulatában tevékenykedő gyerekeket a Jászapáti és környéki gyerekekkel, s valósuljon meg az egymástól való tanulás, a közös produkció. 

Minden nap három-négy drámapedagógiai órán vettek részt a gyerekek, ahol betekintettek a színészmesterség alapjaiba és belső utazásra indultak önmaguk felé 

– avatott be a tábor kulisszatitkaiba Borszéki Molnár Dalma, az EMIA elnöke és Burik Bernadett, a Rácz Aladár Zeneiskoláért Alapítvány elnöke. Mint azt a szervezőktől megtudtuk, a drámapedagógiai foglalkozásokon mindenki felfedezhette a benne szunnyadó színészpalántát a zene, a színpadi beszéd, az ének, a tánc, a mozgás és a képzőművészet segítségével. 

A közös előadás próbáin megtapasztalták a csapatmunka és a közösségépítés erejét, fejlődött a fiatalok kommunikációs készsége és kreativitása. Augusztus 20-án, a városi ünnepséget követő fogadáson a színésznövendékek flashmobot mutattak be.

 

A Színész leszek! drámapedagógiai tábor résztvevői olvasópróbát tartottak a Katolikus Szeretetszolgálat Szent Vendel Otthonában, ahol élménnyel ajándékozták meg az időseket
Fotó: Pesti József

A szakmai munkán túl a tábort minden nap szórakoztató, ismeretterjesztő programok színesítették, melyek a hungarikumok és a helyi értékek, a helyi közösségek megismerésére, a Jászság kincseinek felfedezésére épültek. A hét folyamán többek között járdacsillagászati bemutatón, lovaskocsis városnézésen, a Jászapáti Önkéntes Tűzoltó Egyesület katasztrófavédelmi bemutatóján vettek részt a táborozók és nem maradt el a közös lángosevés sem. Az En-Dog Állatmentő és Környezetvédő Egyesület kutyás előadásán a felelős állattartásra hívták fel a fiatalok figyelmét. A Gazda-Farmon dinnyét szedtek és kóstoltak, a Jászapáti 2000. Mg. Zrt-ben pedig üzemlátogatáson vettek részt. Nagy élmény volt a múlt becses kincseinek felfedezése is a Tanyamúzeumban és a Szatócs Boltban. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában