Olvasnivaló

2023.09.09. 13:32

Bővítik a kínálatot a befolyt összegből a szolnoki Verseghy könyvtárban

A Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény idén is részesül a 300 millió forint értékű állami támogatásból.

Köllő Judit

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Ebben az évben is 300 millió forint könyvtári érdekeltségnövelő támogatást biztosít a kormány a települési intézmények gyűjteményeinek fejlesztésére. Az immáron több mint két évtizede működő programban a helyi olvasási lehetőségek bővítésére, a nyilvános könyvtárak gyűjteményeinek fejlesztésére, új könyvek és könyvtári dokumentumok beszerzésére, legfeljebb 30 százalékban pedig könyvtári infrastruktúra fejlesztésére használhatják fel az adott összeget.  

Czakóné Gacov Katalin, a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény vezetője megkeresésünkre elmondta, bár ebből a magas összegből egy csekélynyi jut csak a könyvtárnak, ők minden apró támogatásnak örülnek és igyekeznek azt a megfelelő célra hasznosítani. 

– A befolyt összegből bővítjük könyvállományunkat, továbbá új bútorok beszerzésén is munkálkodunk, hogy egy olvasósarkot hozhassunk létre – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában