Felkészítés

2023.09.15. 12:00

„Csalás tantárgyból” tehetnek vizsgát az idősek Jászberényben

Nyolc hónapon keresztül, havi egy alkalommal, különböző prevenciós programokon vehetnek részt az idősek Jászberényben – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya. A programsorozat végén vizsgát is tehetnek a résztvevők.

Mészáros Géza

A jászberényi Civil Házban megrendezett Idősek Bűnmegelőzési Akadémiája első előadásán máris közel ötvenen vettek részt

Forrás: JnkSZVmRfk

A Jászberényi Rendőrkapitányság és a helyi önkormányzat idősügyi tanácsának közös szervezésében nyitotta meg kapuit az Idősek Bűnmegelőzési Akadémiája. A jövő év áprilisáig tartó prevenciós programsorozat nyitóünnepségére szeptember 7-én került sor a jászberényi Civil Házban. Már ezen az első rendezvényen félszáz idős ember vett részt, ami a program témájáról szóló érdeklődést bizonyítja. 

A rendezvényen a rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakembere az idősek sérelmére elkövetett csalások, kiemelten az online csalások módjaira hívta fel a figyelmet, interaktív előadás keretében. Az ezt követő Police Coffee-n egyénileg és csoportosan is beszélgethettek a szakemberekkel az érdeklődők, akik a program részét képező egészségügyi szűrésen is részt vehettek.

A havonta egy alkalommal megrendezendő programsorozat végén az idősek vizsgát tehetnek, és egy biztonságtechnikai ajándékkal lesznek gazdagabbak, valamint a rendőrség egy tanúsítvánnyal jutalmazza a minden egyes programon résztvevőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában