Ladány Napja

2023.09.24. 14:30

Dr. Bakos Beáta lett Jászladány új díszpolgára

A helyi önkormányzat tizedik alkalommal tartotta meg hétvégén a Ladány Napja rendezvényét.

Pesti József

dr. Bakos Beáta

Fotó: Pesti József

A kellemetlen, borús, esős időjárás ellenére már kora reggel finom illatok terjengtek a sátrak alól a település főterén, ahol baráti társaságok, helyi közösségek főzőversenye zajlott.

Ezzel a gasztronómiai megmérettetéssel indult a jubileumi, egész napos találkozó, majd a nagyszínpadon helyi fellépők zenés – táncos műsorával folytatódott a délelőtt. 

11 órára ünnepélyes megnyitóra invitálták a meghívott vendégeket és a kilátogató közönséget, ahol Bertalanné Drávucz Katalin polgármester és Pócs János országgyűlési képviselő mondta el gondolatait. Már hagyomány, hogy ezen a napon adják át a nagyközség legjelentősebb elismerését, a díszpolgári címet. Idén házi orvosi feladatán, önkormányzati munkáján kívül sokszínű közéleti tevékenységek megszervezéséért, lebonyolításáért,  testvértelepülésekkel való kapcsolattartásáért, civilszervezetek támogatásáért a képviselő testület döntése alapján dr. Bakos Beáta érdemelte ki ezt a megtiszteltetést. 

Az emlékplakettet, oklevelet és a gyűrűt a polgármester  asszony a díjazott méltatása után vastaps közepette nyújtotta át a doktor nőnek, aki kissé meghatódva megköszönte azt, majd fogadhatta a gratulációkat. 

A nap további részében gyermekműsort, extrém kerékpár – és zsonglőr showt, egyéni és zenekari koncerteket, zárásként pedig este 10 órakor tűzijátékot láthatott Jászladány apraja-nagyja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában