Újszász / Szolnok

2023.09.28. 09:30

Egyesület indít fejlesztő foglalkozásokat

A szakemberek bevonásával tervezett programra ép gyerekek jelentkezését is várják, ha úgy érzi a szülő, hogy csemetéjével valami nincs rendben.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Iskolai előkészítő és fejlesztő foglalkozásokat indít a Szolnokon és Újszászon működő PLUSZ PONT Közösségi Házaiban az Én Is Vagyok! Mozgássérült generációk Érdekvédelmi Egyesülete.

A foglalkozásokkal elsősorban a SNI gyerekeket célozzák meg, 3 évestől maximum 10 éves korig,

Fehérváry Tünde, az egyesület elnöke a kapcsolatban elmondta, ezeket a foglalkozásokat a korábban felmerült szülői igényekhez igazodva indítják. nagyon sok ugyanis az épnek tűnő olyan gyermek, akinek viselkedésbeli problémáik vannak, nehezen tudnak koncentrálni, szükségük lenne a mozgásuk fejlesztésére vagy gondjai adódnak a társas érintkezés során. Az elnök hangsúlyozta, a programra az említettek fényében ép gyerekeket is várnak, a résztvevő szakemberek fel tudják mérni, mi okozza a szülők által tapasztalt nehézségeket. A foglalkozások alkalmával gyógypedagógus, gyógytestnevelő, szociálpedagógus és terápiás kutya felvezető szakember segíti munkát.

Jelenleg a számszerű igények felmérése tart, a foglalkozásokra az említett városok mellett a környező kistelepülésekről is jelentkezhetnek az érintettek. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában