Autómentes nap

2023.09.21. 14:30

Ellepték Törökszentmiklós utcáit a „motorosok”

Bringás reggeliztek, „motoroztak” , sétáltak, és még egy igazi rendőrautóba is beülhettek Törökszentmiklóson a városi bölcsődések. Az intézmény az Autómentes nap alkalmából népszerűsítette így a kerékpározást és a gyalogos közlekedést.

Molnár-Révész Erika

Lábbal hajtható járművekre pattantak a bölcsődések Törökszentmiklóson

Forrás: Beküldött fotó

A bölcsődéknél tartott Bringás reggeli után délelőtt a Vasvári Pál utcában rajtolt a Tour De Bölcsőde. A programot az Autómentes nap alkalmából, az Európai Mobilitási Hét keretében tartották Törökszentmiklóson.

– Nagyon sikeres volt a Bringás reggeli és a Tour De Bölcsőde is. A két tagintézményben közel 50 gyermek, valamint szüleik, és a kisgyermeknevelők részvételével zajlott, nagyon jó hangulatban. A gyerekek kaptak mini jelzőtáblákat, ettek-ittak, és még a rendőrautót is kipróbálhatták – mondta az eseményről Dancza Istvánné intézményvezető.

A Vasvári Pál utcában rajtolt a Tour De Bölcsőde
Forrás: Beküldött fotó

Míg délelőtt a kerekes járművekkel való közlekedést, délután a sétát népszerűsítette így a bölcsőde a Sétálj velünk! nevű programmal.

A vidám események alatt az útlezárásokat a Törökszentmiklós Városi Polgárőrség és a Törökszentmiklós Városi Rendőrkapitányság biztosította.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában