Csendháborítás

2023.09.01. 11:25

Forrnak az indulatok Tiszapüspökiben, van, aki bulizni, van, aki pihenni szeretne

A gyakori hangoskodás miatt ismét fel kellett hívni a négy éve hozott önkormányzati csendrendeletre a figyelmet Tiszapüspökiben, a szabályozás nem mindenki tetszését nyerte el.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A közösségi együttélés alapvető szabályait sérti Püspökiben az, aki este 22 órától reggel 7 óráig a szabadban, vagy nyitott ajtajú, ablakú helyiségben a csendet hangos énekléssel, zenével, hangszerrel, vagy egyéb módon megzavarja. Az is, aki napközben, reggel 7 órától este 22 óráig hangos énekléssel, zenével, hangszerrel a környezete nyugalmát több szomszédos ingatlanon túlterjedő mértékben zavarja – ez áll abban a rendeletben, melyet még évekkel ezelőtt hozott az önkormányzat a gyakori hangoskodás miatt Tiszapüspökiben. 

Amennyiben valaki ezeket megszegi, többször is kiszabható, közigazgatási bírságot kockáztat. A rendeletre a napokban újra fel kellett hívni a lakosok figyelmét a település közösségi oldalán. 

A felhívásra számos negatív visszajelzés érkezett, sokak szerint a rendelet túl szigorú, ugyanis a helyi szórakozóhelyeken este 22 óra után is csak engedéllyel lehet zenés-táncos eseményeket tartani.

– Egyre több panasz érkezett a polgármesteri hivatalhoz a hangos zenehallgatás miatt, ezért kellett felhívni a figyelmet ismételten a zajvédelmi rendeletre, melyet hasonló okok miatt még a pandémia előtt hozott az önkormányzat. Nehéz a helyzet, mindenkinek igaza lehet, a rendelet inkább a szélsőséges viselkedésre vonatkozik, amennyiben a szomszédi viszony jó, minden esteben konszenzusra lehet jutni – reagált a kialakult helyzetre Bander József polgármester. Hozzátette, az önkormányzat abban bízik, hogy az iskolakezdéssel és a hűvösebb beköszöntével önmagától is mérséklődik a probléma.

A képviselő-testület ennek ellenére csütörtökön úgy döntött, hogy szeptemberi ülésén felülvizsgálja a rendeletet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában