Lista

2023.09.25. 09:00

Halálos baleset Kisújszállásnál, egzotikus növények Karcagon – mutatjuk az elmúlt hét legjeit

Kábítószerkereső kutyák buktatták le a jászladányi drogdíler nőket, ötvenöt éves osztálytalálkozót tartottak Szolnokon – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

A balesetben egy személyautó és egy kisbusz volt érintett

Fotó: Donka Ferenc

1. Jó oka volt annak, hogy fa helyett csak szenet rendelhetett a falu

Akad, ahol szenet, de a legtöbb helyen idén is fát rendeltek a vármegyei önkormányzatok a Belügyminisztérium szociális tűzifa program pályázatán, melyre idén összesen 5 milliárd forintot különített el a kormány. A programban az 5000 fő alatti települések vesznek részt, ami azt jelenti, hogy 2300-2400 községben mintegy 200 ezer háztartáshoz jut el a tűzifa jövő év február 15-ig. Egyébként van, ahol tűzifa helyett szenet igényeltek, s ennek bizony jó oka volt.

2. Kábítószerkereső kutyák buktatták le a jászladányi drogdíler nőket

A jászberényi rendőröknek fülükbe jutott, hogy egy jászladányi férfi, annak párja, és egy nőismerősük kábítószert árulnak a településen. A bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható 51 éves férfit és 34 éves párját, valamint 33 éves női társukat elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. A kutatás során a rendőrök fehér kábítószergyanús anyagot találtak, ami az előzetes szakvélemény alapján új pszichoaktív anyagnak minősül. 

3. Halálos baleset történt Kisújszállásnál – galériával

Egy személyautó közlekedett szeptember 21-én reggel Szolnok irányából Karcag felé, mikor eddig tisztázatlan körülmények között áttért a menetiránya szerinti bal oldalba és ott frontálisan ütközött a vele szemben közlekedő kisbusszal. A baleset következtében a személyautó sofőrje a helyszínen életét vesztette.

4. Ötvenöt éves osztálytalálkozót tartottak Szolnokon

A szolnoki Vásárhelyi Pál Közgazdasági Technikum 1968-ban végzett 4. C. osztálya a napokban tartotta 55 éves érettségi találkozóját. A 29 főből 21-en jelentek meg az összejövetelen, ahol Lajos Károly osztályfőnöküket már nem üdvözölhették, helyette Zsidai Emil igazgató urat köszöntötték. 

Az osztálytalálkozóra 21-en látogattak el
Fotó: Mészáros János

5. Csodájára járnak a karcagiak a Jáva varázslatos hangulatát idéző egzotikus növényeknek

Ézsiás Antal agrármérnök kertjében virágzik a tubarózsa. A szakember naponta locsolja az ültetvényét, hogy teljesen kinyíljanak a virágok, melyek ontják magukból az illatfelhőt, s mely sok arra járó csodálatát is kivívja.

Ézsiás Antal naponta locsolja az ültetvényét
Fotó: Daróczi Erzsébet

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában