Program

2023.09.11. 14:00

Hőlégballonozni is lehetett a cibakházi vásárban

A hagyományok szerint szeptember második vasárnapján tartják Cibakházán a vásárt. A régi idők fénye még nem tért vissza, de a szervezők a folyamatos fejlesztésen, kiegészítő programokon gondolkodnak.

Pakainé Pusztai Nóra

Árusok mellett színes programokat is kínált a cibaki vásár

Fotó: Pakainé Pusztai Nóra

A tavaszihoz képest több árus érkezett vasárnap a cibakházi vásárra, kiegészítő programokat is szerveztek.

– Bármilyen hagyománya is volt a cibaki vásároknak kétszáz éve, mára a szervezést is tanulnunk kell. Régebben annyi dolgunk volt, hogy jöttek az árusok és beengedtük őket, most ez máshogy zajlik – mondta Hegyes Zoltán polgármester.

A májusihoz képest tovább léptek, a vásár színvonalát erős ember bemutatóval, légvárral, hőlégballonozási lehetőséggel emelték.

– Folyamatosan a gondolkodás, ahogy egyre több javaslat is érkezik atekintetben, hogy próbáljuk meg fesztivál jellegűvé varázsolni a vásárt. Ám ennek a költségvetési igénye magasabb. A környezet kialakítására is kellene fordítanunk, de ha lesz rá lehetőség, akkor valószínűleg ebbe az irányba is lépni fogunk – magyarázta a jövőbeni tervekről a nagyközség vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában