Világnap

2023.09.12. 12:30

Meglepetéssel rukkoltak elő Szászberken: utcákon át olvashattak a helyiek

Olvasásra ösztönözték a szászberekieket. Könyvekkel megpakolt asztalokról válogathattak a járókelők, akik örömmel vették kézbe az olvasnivalókat.

Rimóczi Ágnes

Még az iskolából is is kilátogattak a diákok

Forrás: „Szászbarát” kör Facebook-oldala

Meglepetéssel készült az Olvasás világnapjára a „Szászbarát” Kulturális és Faluszépítő Baráti Kör. A szászbereki civil csoport tagjai település szerte asztalokat és székeket helyeztek ki, de nemcsak úgy céltalanul, azoknak fontos szerepet szántak. 

Az asztalokra könyveket, újságokat, folyóiratokat tettek, s arra buzdították a helyieket, hogy álljanak meg egy kis időre, üljenek le, vegyenek kézbe egy-egy olvasnivalót. Jó hír, hogy sokan megfontolták a felhívást, rendre tűntek fel idősek, középkorúak, s fiatalok a „könyves standok” körül. Még az iskolából is is kilátogattak a diákok, a tanév eleji napon különleges élmény volt számukra a szabadtéri olvasásóra.

A gyerekek élvezték a szabadtéri programot
Forrás: „Szászbarát” kör Facebook-oldala

A baráti kör korábban is szervezett már hasonló közösségépítő hasznos akciót, s a jövőben is terveznek hasonlót. Céljuk egy olyan közösség létrehozása, mely lehetővé teszi az értékkel bíró kulturális, közművelődési tevékenység felpezsdítését, a kulturális örökség ápolását, továbbvitelét, a korszerű ismeretek terjesztését egy olyan környezetben, melyre büszkék lehetnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában