Zagyvarékas/Líbia

2023.09.22. 17:25

Mindig nyomasztó a csend, amikor az iszap alá temetett embereket jelzik a kutyák - videóval!

Feszített tempóban dolgoznak azok a magyar mentőcsapatok, melynek tagjai kedden érkeztek meg Líbiába, a katasztrófa sújtotta Derna városába, hogy túlélők és áldozatok után kutassanak.

Molnár-Révész Erika

Turi László és kutyája, Smile pirkadattól sötétedésig kutat a csoport többi tagjával együtt a romos házakban

Forrás: Lehoczki László Facebook-oldala

Kőkemény harcot vívnak az idővel a magyar kutató-mentőcsoportok a líbiai Derna városában, köztük Turi László, és képzett keresőkutyája Smile.

– Sikerült egy pár percet beszélnem velük, elmondták, hogy dolgoznak folyamatosan, de eddig sajnos csak áldozatokat találtak, túlélőt nem. Pirkadattól sötétedésig kutatnak a romos házakban, épületeken belül, ahol az iszap és törmelék alá került áldozatok felkutatását végzik a kutyákkal. Amint találnak egyet, bejelölik a helyét és mennek tovább, a helyiek pedig kiemelik a holttesteket – tájékoztatott a jelenlegi helyzetről a csapat kapcsolattartója, Kristóf Imre, az Inter Rescue Team kutatásvezetője.

A líbiai Derna kikötővárost több mint egy hete öntötte el a sáros áradat a Daniel hurrikán pusztítása miatt. A katasztrófában több mint 11 ezren haltak meg, tízezreket pedig még keresnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában