Frissítve / Zagyvarékas

2023.09.19. 17:26

Líbiába ért a magyar mentőcsapat, köztük az életjeles Turi László és kutyája, Smile is

Megérkezett Líbiába az a magyar kutató-mentőcsapat, melynek a zagyvarékasi Életjel Mentőcsoport vezetője, Turi László, és tacskója Smile is tagja. Mint azt a csapat kapcsolattartója elmondta, a hajóút hosszú volt és fárasztó, de mindenki jól van. Jelenleg a katasztrófa sújtotta Derna városába tartanak, melyet több mint egy hete öntött el a sáros áradat a Daniel hurrikán pusztítása miatt.

Molnár-Révész Erika

A Líbiába utazó csapatnak a zagyvarkasi Életjel Mentőcsoport vezetője Turi László, és kutyája Smile is a tagja

Forrás: ÉLETJEL Mentőcsoport Facebook-oldala

FRISS – 20:00:

A magyar kutató-mentőcsapat közben megérkezett a dernai táborba, a munkát valószínűleg már csak holnap kezdik el – erről tájékoztatta legújabban hírportálunkat a csapat kapcsolattartója Kristóf Imre, az Inter rescue team kutatásvezetője. 

Korábban írtuk:

Kikötött Líbiában és teherautókkal már a katasztrófa sújtotta Derna felé tart az Inter rescue team,vagyis az a magyar mentőcsapat, melynek a zagyvarkasi Életjel Mentőcsoport vezetője Turi László, és kutyája Smile is a tagja.

– Műholdas telefonon tudtunk váltani egy pár szót. Megérkeztek, mindenki jól van, bár hosszú volt az utazás, ezért el vannak fáradva, egy picit össze vannak törve. Azt gondolom, sőt, biztos vagyok benne, hogy életük egyik legnehezebb mentése előtt állnak, ami mind fizikailag, mind lelkileg nagyon megterhelő lesz számukra. Nagyon nehéz a helyzetük, de biztos vagyok abban, hogy ahogy sok 10 éven keresztül, úgy most is helyt állnak majd, és legjobb tudásuk szerint végzik el a feladatot – tájékoztatott a csapat kapcsolattartója Kristóf Imre, az Inter rescue team kutatásvezetője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában