Fürdőzés

2023.09.18. 21:47

Sokan élvezték a homokos partot Tiszavárkonyban

Ezen a nyáron is népszerű volt Tiszavárkony nem hivatalos szabadstrandja.

Kovács Berta

A Tiszavárkony szabadstrand

Fotó: Kiss János

A település szélén folyik a Tisza, melynek homokos partja alacsony vízállásánál optimális viszonyokat biztosít a szabadtéri fürdőzéshez. Bár Tiszavárkonynál nem működik hivatalos szabadstrand, nyaranta sokan élvezik itt a fürdőzés örömeit.

– Az idei nyáron is rengetegen ellátogattak a partra a kánikulai napokon – nyilatkozta megkeresésünkre Hegedűs István polgármester. – Gyakran lehetett látni, hogy egy sereg autó áll a parton. A Tisza Placc és egyéb parti rendezvények látogatói is összekötötték a programot fürdőzéssel. Még most, szeptemberben is sokan leszaladnak fürdeni egyet, főként délutánonként.

Mint mondta, a strandolókat nem zavarta, hogy a gát és a partfal megerősítésén közben dolgoznak, a lakosok viszont panaszolták nem egyszer, hogy gyakran száll az agyagos por az úton és a közeli házak között is. Ezt jelezte is már a kivitelezők felé, amennyire lehet, próbálják kezelni a helyzetet, de a por sajnos a munkálatok velejárója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában