Szoljon podcast

2023.09.06. 11:00

Szolnokon azt is bemutatták, mi történik, ha a 112 helyett a 104-es számot hívjuk

Egy, az idősebb korosztályt kiemelten foglalkoztató témát jártak körül a Szolnok Városi Klubok és Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesületének klubvezetőinek keddi összejövetelén. A Baross úti Civil Központban megtartott rendezvényem dr. Szénási Szilvia, vármegyénk kollegiális szakmai vezető háziorvosa mutatta be közérthető, gyakorlatorientált formában az új orvosi ügyeleti rendszert.

Kovács Berta

Az eseményen dr. Szénási Szilvia mutatta be közérthető, gyakorlatorientált formában az új orvosi ügyeleti rendszert

Fotó: Mészáros János

Elmondta, hogy szeptember elsejétől vármegyénkben is elindult az új ügyeleti rendszer, jelenleg vármegyénkben 9+1 telephelyen működik ügyeleti ellátás, +1 telephely pedig a gyermekek ellátását biztosítja. Hétköznap 16 órától 22 óráig, hétvégén 8-tól 14 óráig háziorvosok biztosítják ezt az ellátási formát. 

Este 22 órától másnap reggel 8 óráig a mentőszolgálat által szerződött orvosok és mentőtisztek ügyelnek, akik hétvégén is 14 órától másnap reggel 8-ig fogadják a hívásokat, de akkor már csak 4+1 telephelyen.

Az előadás alatt a doktornő azt is prezentálta, mi történik az 1830-as telefonszám tárcsázásakor. Azt is kipróbálták, elérhető-e a segítség, ha valaki vészhelyzet esetén nem a 112-es számot, hanem a régi 104-et hívja. Beszélt többek között egy, még kialakulóban lévő, plusz telefonos szolgáltatásról: a konzultáns orvosi segítségről is.

Az összejövetelen szó volt az okostelefonra letölthető segélykérő applikációról is. Emellett beharangoztak őszi egészségmegőrzési programokat is. Szolnokon októberben például szerveznek a városházán Gondosóra használatát ismertető interaktív programot, lesz családi egészségnap a városi sportcsarnokban, hamarosan pedig kezdődnek a Szépkorúak Akadémiájának előadásai is. A doktornő is hívta az időseket az általa kezdeményezett programokra.

A Podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában