Szoljon podcast

2023.09.05. 12:57

Többfunkciós könyvtárral bővült a Szolnok Campus

Új könyvtári egységet nyitott meg a Debreceni Egyetem Egyetemi Könyvtár a Szolnok Campuson kedden. Petró Leonárd közönségkapcsolati igazgató-helyettes körbe is vezette az érdeklődőket. A nap kerekasztal beszélgetésekkel folytatódott az aulában.

Pakainé Pusztai Nóra

A szolnoki Campus tiszaligeti épületébe költözött az egyetemi könyvtár

Fotó: Pakainé Pusztai Nóra

A szolnoki Campus tiszaligeti épületébe költözött az egyetemi könyvtár, melyet kedden délelőtt nyitottak meg.

– Nagyon fontos pillanat a könyvtár életében, egyben érdekes váltás. A Szolnoki Campus könyvtár évek óta a Debreceni Egyetem Egyetemi Könyvtárának része, de olyan helyszínen volt, ami kívül esett a campuson – mondta Petró Leonárd, közönségkapcsolati igazgató-helyettes.

Korábban nem látogatták az egységet annyian, amint amennyire számítottak, így megörültek a költözés lehetőségének.

– Felajánlottak egy szárnyat a központi épületben abból a célból, hogy az oktatási és kutatási célokat még inkább támogathassuk – hangsúlyozta.

Közel egyéves folyamat végére értek el, megnyitották a könyvtárat.

– Bár kisebb, mint a korábbi, de kialakításával olyan izgalmas megoldásokat tudtunk létrehozni, melyek során az elmúlt években már jól bevált térrendezési szempontokat érvényesítettük – fogalmazott.

A terület egyik legfontosabb előnye, hogy könnyen megtalálható, három teret alakítottak ki, már magát a folyosót is kihasználták, fotelekkel rendezték be. Legfontosabb üzenetként azt sugallva, hogy az oda érkezők kényelmesen tölthessék idejüket.

– A könyvtári gyűjteménynek csak egy része a polcokról leemelhető kötetek sora, ezt egy egyre bővülő korlátlan virtuális tér egészíti ki – tette hozzá.

Még zajlik a beköltözés, a polcokra a Campuson folyó képzésekhez szükséges szakirodalmat válogatták össze. A kölcsönzéseket folyamatosan elemezve alakítják ki az állományt a későbbiekben.

– Az utolsó tér lehetőséget biztosít csoportos vagy egyéni tanulásra, a szabadpolcos könyvek forgatására – magyarázta, majd kitért a további lehetőségekre is, miszerint az udvarra nyitott ajtóval a későbbiekben egyéb élményeket is kínálhatnak.

Dr. Szabó Attila Péter megbízott campusigazgató kifejtette, bővült a campus szolgáltatási köre, fontosnak tartja, hogy a hallgatók számára még inkább elérhetővé váljon a szükséges irodalom és maga a könyvtár.

A bejárás után pódiumbeszélgetésekre invitálták az érdeklődőket, mely során a könyvtárak helyzetét, az olvasói szokásokhoz alkalmazkodás lehetőségeit elemezték.

A Podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában