Magyar Falu Program

2023.09.26. 14:30

Új buszok segítik a tanyagondnokok munkáját Cibakházán

Nemrégiben adták át a Magyar Falu Program pályázati forrásból beszerzett új tanyagondnoki buszokat Cibakházán. A járművek már szolgálatba is álltak.

Pakainé Pusztai Nóra

Hivatalosan is átadták az új buszokat Cibakházán

Fotó: Tőgyi Gábor

Két új kisbuszt vehettek át a tanyagondnokok a tiszazugi nagyközségben a minap. Ahogy a település honlapján írják, a Magyar Falu Programban pályáztak a járművek beszerzésére, a beruházásra közel harminc millió forintot nyertek.

Hegyes Zoltán polgármester a hivatalos átadáson elmondta, a régi tanyagondnoki buszok használatából adódó egyre rosszabb állapota miatt már időszerű volt azok újakra cserélése, melyekkel a gondozási központ házi segítségnyújtási feladatainak ellátását is segítik.

Herczeg Zsolt országgyűlési képviselő a köszöntőjében kiemelte, hogy az idei évi pályázati források szűkösebbek, mint az elmúlt években voltak, de mindent megtesz annak érdekében, hogy a települések minél több támogatáshoz jussanak. Ezt követően Varga Tamás plébániai kormányzó megáldotta az új buszokat.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában