Javítanák a minőséget

2023.09.25. 11:25

Zavaros vízre panaszkodnak Cibakházán – csak egy új víztorony építése oldhatja meg a problémát?

Többször panaszkodtak az utóbbi időszakban a cibakháziak a zavaros víz miatt. Az önkormányzat pályázati forrásból újítja fel a hálózat egy részét, új víztornyot is építenek.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Az ivóvíz nem a legjobb minőségű Cibakházán, ám egészségügyileg megfelelő. A sorra jelentkező problémákkal a település vezetése is tisztában van.

– Többször jeleztük a szolgáltató felé, amikor például zavaros vizet tapasztalatunk. Tudunk a problémákról, ezért is indul az ivóminőség javító program – mondta Hegyes Zoltán, Cibakháza polgármestere.

Négy településsel konzorciumban nyert pályázatot a tiszazugi nagyközség az ivóvízhálózat rekonstrukciójára, új víztornyot is építenek. A jelenlegi beruházás a hálózat egy kis részét érinti, már a folytatásban is gondolkodnak.

– Lassan egy évvel ezelőtt poroltuk le a terveket. A vízszolgáltató részéről új koncepciók, elképzelések, alternatívák merültek fel különböző kérdésekben, ami a pontosítást lassította – tette hozzá.

A napokban befejeződött az egyeztetés, tisztázódtak a részletek. A település honlapján a arról tájékoztatták a lakosságot, hogy jóváhagyták a víztoronyépítés kiviteli terveit. Az alapozást várhatóan még ősszel megkezdik.

– A tervezés időszaka igen elhúzódott, az alaposság viszont várhatóan hozzájárul a gördülékenyebb kivitelezéshez – magyarázta Hegyes Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában