Felfedezés

2023.10.27. 16:00

A jászkunsági kisdiákok ingyen utazhatnak a Kajla-útlevéllel

Az alsós általános iskolások immár ötödik éve kapnak Kajla útlevelet, mellyel a szünetekben ingyen utazhatnak. Az őszi szünet előtt a jászkunsági kisdiákok többség átvehette a zöld füzetecskét.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Még az őszi szünet előtt megkapták a Kajla útlevelet a jászkunsági általános iskolások. Újdonságként idén óvodások is igényelhetnek egy-egy példányt a kajla.hu weboldalon és Tourinform irodákba. Mint a honlapon közzétett információkból kiderült 2023-ban várhatóan több mint 200 ezer iskolás indul útnak az ország felfedezésére Kajla útlevéllel, amely az idei őszi szünetben is ingyenességet biztosít a MÁV, a VOLÁNBUSZ és a MAHART, BAHART járatain. 

– Az ősz is bőven tartogat még újdonságokat: napokon belül megérkeznek az új Kajla útlevelek az iskolákba egy családi matricagyűjtő albummal együtt, amelynek segítségével a gyerekek a reformkor kiemelkedő személyiségeit is megismerhetik játékos formában – közölték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában