Őszi leürítés

2023.10.18. 12:30

Elkezdődött a Tisza-tó téli vízszintjének beállítása

Két lépcsőben állítják be a téli vízszintet a Tisza-tóban. Az őszi leürítést a tervek szerint október végén kezdik a szakemberek.

Rimóczi Ágnes

Tisza-tó

Forrás: MW archív

Fotó: Ujvári László

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság a napokban tartotta hagyományos téli vízszint egyeztető tárgyalását a Kiskörei Szakaszmérnökségen. Ahogy arról az igazgatóság beszámolt: a tározó hasznosításában érintettek részvételével rendezett egyeztetésen Lovas Attila igazgató köszöntője után Fejes Lőrinc szakaszmérnök számolt be az elmúlt időszak üzemelési tapasztalatairól.

– Október 9-én a Tisza-tó Kisköre-felső vízmércén mért 735+5 centiméteres vízszintjét a vízjárás figyelembevételével 725+5 centiméteres tartományba kezdtük beállítani – számoltak be az illetékesek.

– Az őszi leürítést a tervek szerint október 30-án kezdjük. November 20-21. környékére 560+5 centiméteres vízszint állna be a tározóban elvégzendő munkálatok elősegítése miatt, amit december 1-12. között visszaemelünk a 620 cm-es vízszintre – részletezték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában