Galériával

2023.10.20. 13:55

Félénk mosolyokkal hálálták meg az új játszóteret a szolnoki Autizmus Centrum diákjai

Vidám mosolyú gyermekek töltötték meg a Liget Úti EGYMI Autizmus Centrumának udvarát. Pénteken új játszóteret adtak át, a kialakítást és az eszközök beszerzését a Duna Bonum Alapítvány vállalta.

Pakainé Pusztai Nóra

A gyerekek az átadást követően rögtön birtokba is vették az új játszóteret

Fotó: Mészáros János

Új játszóteret építettek a Liget Úti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola Autizmus Centrumának udvarára. A Duna Bonum Alapítvány jóvoltából az eszközökre és a tér kialakítására több mint 10 millió forintot költöttek, a kerítés festéséhez és a virágosításhoz a szülők is csatlakoztak. A játszóteret péntek délelőtt ünnepélyes keretek között át is adták. Az Autizmus Centrum diákjainak és pedagógusainak vendégköszöntő műsora mosolyt csalt a résztvevők arcára.

Dr. Ónodi Barna, a Duna Bonum Alapítvány szóvivője köszöntőjében elmondta, bármekkora is legyen a támogatás összege, amit megítélnek, egyetlen fontos cél lebeg a szemük előtt, hogy érezhető legyen azok számára, akik azt kapják.

– Néhány hónappal ezelőtt kaptunk egy levelet Bóka Barbarától, az Autizmus Centrum vezetőjétől. A kérelemben részletesen kifejtette, mire is van szükség. A felsorolt eszközök fontosság szerinti sorrendben voltak. A támogatásról döntöttünk, mely nem csak a játékelemek beszerzését, hanem a kivitelezést is érintette – fogalmazott.

Dr. Kállay Mária országgyűlési képviselő az összefogás fontosságára hívta fel a figyelmet, mellyel az akadályok is könnyebben leküzdhetőek.

– Mérhetetlen gyermekszeretet és gondoskodás jellemző a tagintézményre, ahol a dolgozóknak kiemelt küldetése van – emelte ki. Ehhez a gondolathoz kapcsolódott Szalay Ferenc polgármester is, aki hozzátette, hogy Szolnokon természetes dolog, hogy a fogyatékossággal élő gyermekekkel és felnőttekkel is foglalkoznak.

Hajnal Ferenc intézményvezető kiegészítette, az örömforrás elengedhetetlen a gyerekeknek, az új eszközök az az önfeledt örömszerzést segítik.

Az egészséges életmód mellett a testmozgás biztosítása is szükséges. Az Autizmus Centrum tanulóinak a szociális kompetenciák erősítése nagyon fontos, ehhez járul hozzá a játszótér

– hangsúlyozta.

A játszóteret birtokba is vehették a diákok. Az egyik kisfiú láthatóan óvatosan közelítette meg a földbe süllyesztett trambulin. Éppen csak rácsúsztatta az egyik majd másik lábát, majd rugózott a felületen, kifejezetten élvezte az imbolygást. Nem sokkal később a pajtása métereseket ugrott az új játszótéri elemen, a fészekhinta sem maradt sokáig üresen, lelkesen váltották egymást a diákok rajta. Emellett a területen helyett kapott egy csúszdás mászóka és egy rugós játék is. Dr. Kállay Mária országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester ajándékokkal érkezett az átadó ünnepségre. 

Az udvari játékokat, kismotorokat azonnal el is kezdték használni a gyerekek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában