Fejlesztés

2023.10.27. 18:30

Járdát kérnek a „nagykanyarhoz” a Vízpart körúti lakók Szolnokon

Aláírásokat is gyűjtöttek a környéken.

Mészáros Géza

Ligeti József képviselő (balról) Fejér Andor alpolgármesternek adta át csütörtökön az összegyűjtött aláírásívet

Fotó: Molnár Ádám

Lakossági kezdeményezésre kereken százhatvan aláírás gyűlt össze a Vízpart körúti, a 4-es számú főút holt-tiszai felüljárója alatti Vénusz utcában megépítendő járda ügyében. Ligeti József, a körzet önkormányzati képviselő felkarolta a kezdeményezést, saját, valamint a Holt-Tisza-parti közösség fb-oldalán megjelenő felhívásában arról szólt, hogy a „nagykanyarnál” húzódó, járműforgalomnak megépített úttest, valamint kerékpárút mentén nincsen gyalogosoknak kijelölt járda.

A kisgyermekesek, a babakocsit tolók, a hobbifutók, a horgászok, illetve a környék gyalogosai járda híján jelenleg kénytelenek a közúton közlekedni. A kezdeményezés egyébként tartalmazza a városrész játszóterének fejlesztését is.

Az összegyűlt aláírásokat Ligeti József képviselő a szolnoki közgyűlés csütörtöki ülésén, a napirend előtti kérdések idején adta át Fejér Andor alpolgármesternek.

A hajdani kertvárosias üdülőzónát néhány éve minősítették lakóövezetté. A szilárd burkolatú utak és a csatornahálózat kiépítését követően beruházások is történtek az egyre fiatalosodó területen. A fő út mentén javában épül egy négycsillagos szálló, de egy óvodát is terveznek a környékre. A járműforgalom megnövekedett, így a városrész keskenyre szabott útjain és utcáiban valamilyen megoldást kíván a járdahiány.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában