Programajánló

2023.10.26. 14:00

Minden a tökökről szól pénteken a Jászkunságban

A mostanában már itthon is divatos Halloween-partik vármegyénkben is igen népszerűek lettek. Ezt sem bizonyítja jobban, minthogy a pénteki programjainak nagy része töklámpás faragásról, ijesztő jelmezekről, emellett sok-sok zenéről, táncról szól.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

PÉNTEK 

Szolnokon a Verseghy Ferenc Könyvtárban délután 16 órától Kis Krisztián Bálint történész tart előadást EU(rópa) és Törökország címmel. 
Délután 17 órától kezdődik az Itt-Honi Népzenei és Néptánctalálkozó az Aba-Novák Agórában. A nagyszabású rendezvényen a Szolnokon működő népzenei és néptánc csoportok, valamint a városból elszármazott művészek produkcióit lehet megtekinteni. Az este 20 óráig tartó esemény táncházzal zárul. 

A Szőlőszem klubban ugyancsak délután 17 órától szlovén és grúz nemzeti estet tartanak. A rendezvényen közelebbről meg lehet ismerkedni a szlovén és grúz kultúrát önkéntesek közreműködésével. Az eseményen hagyományos nemzeti ételek is készülnek. 

A Hild Viktor Városi Könyvárban szintén 17 órakor kezdődik az Aranysor Íróklub Hulló levelek című verses előadása. 

Mezőtúron a közösségi házban 16.30-tól tökfaragó verseny és kézműveskedés kezdődik, 17 órától rémséges jelmezverseny indul, 18 órától Bing nyuszival és Soniccal találkozhatnak a gyerekek, végül a verseny eredményhirdetésével, és csokikereséssel zárul a program. 

Zagyvarékason mindenszenteki kegyeleti sétát tartanak. Gyülekező a Szabadságtéren lesz 16.45-től, a menet 17 órától indul a célhoz, a régi temetőhöz. A szervezők kérik, virágot, mécsest vagy lámpást mindenki vigyen magával, melyet a temetőben helyeznek majd el. 

Tiszainokán 17 órától a művelődési házba várják az érdeklődőket, míg kemencében sül a tök, a bográcsban paprikás krumpli fő majd. Közben arcfestéssel, tökfaragással várják a 18 órát, amikor interaktív zenés játékos műsor kezdődik. Az esemény máglyagyújtással ér véget. A máglya körül cukorkákat osztanak, a jelmezesek csokit is kapnak. 

Rákóczifalván a Varsány Közösségi Házban 18 órától kezdődik a Lámpás felvonulás és rémes családi játékok című rendezvény. A menet hagyományosan a régi könyvtár elől indul, a felvonulás után lámpafényes kincskeresés, tökfej párosítás, varázsfőzet kóstolás és családi társasjátékok várják az érdeklődőket a közösségi házban.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában