Bővítés

2023.10.02. 19:52

Száztíz új munkahelyet teremt a 23 milliárdos fejlesztéssel a thyssenkrupp Jászfényszarun

Az új beruházásnak köszönhetően elektromos motorok rotorjainak gyártásával is foglalkoznak már a cég jászsági üzemében.

Illés Anita

Az üzem bővítésének alkalmából rendeztek hétfőn ünnepséget a cég jászfényszarui telephelyén

Fotó: Pesti József

A thyssenkrupp Automotive Technology 23 milliárd forint értékű kapacitás-bővítő beruházást valósít meg jászfényszarui gyárában, amihez a magyar kormány 4,6 milliárd forint támogatást biztosít – jelentették be a cég vezetői hétfőn Jászfényszarun, az üzem bővítésének alkalmából tartott ünnepségen. A beruházásról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is beszámolt közösségi oldalán. 

A jászfényszarui telephelyen két gyár található, az egyikben elektromechanikus kormányrendszereket, a másikban motorkomponenseket gyártanak nemzetközi autóipari vevők számára. Az új beruházásnak köszönhetően ez utóbbi üzem bővül elektromos motorok rotorjainak gyártásával. A jövőbemutató fejlesztés fontos mérföldkőnek számít a vállalat életében, hiszen 8200 négyzetméterrel növekszik a jászfényszarui gyár területe és ezzel 110 új munkahelyet hoznak létre a Jászságban. Az építési munkálatok befejezése 2024. első negyedévében, a gyártás elindulása pedig a harmadik negyedévben várható. 

Az ünnepséget dr. Karsten Kross, a thyssenkrupp Automotive Technology vezérigazgatója nyitotta meg, majd Győriné dr. Czeglédi Márta, Jászfényszaru polgármestere, dr. Berkó Attila Jász-Nagykun-Szolnok vármegye főispánja, Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője és Marc de Bastos Eckstein, a thyssenkrupp Components Technology Hungary ügyvezetője osztotta meg gondolatait a nemzetgazdaságilag is jelentős beruházásról. 

Az eseményen arról is beszámoltak, hogy a kormány Magyar Érdemrend lovagkeresztjével tüntette ki Marc de Bastos Ecksteint a magyar–német gazdasági együttműködés további elmélyítéséhez hozzájáruló, a magyar járműipar utóbbi években tapasztalható dinamikus fejlődését elősegítő, sikeres vezetői munkája elismeréseként.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában