Szoljon podcast

2023.10.14. 17:00

Szemetet szedtek, parkot gondoztak a fiatalok a közösségi szolgálat jegyében – galériával

A három napon át tartó rendezvény a fiatalokat célozza, önkéntes feladatok elvégzésére buzdítja őket.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

Idén közel négyszáz tanuló jelentkezett, ők jellemzően az iskoláikban, illetve azok környékén végeznek különböző feladatokat

Fotó: Kiss János

Tizenhatodik alkalommal szervezett karitatív ifjúsági eseményt a Katolikus, Református és Evangélikus Egyház. A 72 óra kompromisszum nélkül címet viselő nemzetközi kezdeményezést Szolnokon és környékén, a hagyományokhoz híven a Szer-Telen Fiatalokért Szolnok Közhasznú Egyesület felügyelte.

– A rendezvény a fiatalokat célozza, önkéntes feladatok elvégzésére buzdítja őket – kezdte Kozákné Kovács Ildikó, Jász-Nagykun Szolnok vármegyei koordinátor. Kiemelte, a tevékenységek köre igen széles. A parkrendezés, szemétgyűjtés, a kulturális rendezvények szervezése különböző közösségek számára is szerepel a teendők között.

– Idén közel négyszáz tanuló jelentkezett, ők jellemzően az iskoláikban, illetve azok környékén végeznek különböző feladatokat. Emellett köztereken is vállaltak szemétgyűjtést, parkrendezést – részletezte a vármegyei koordinátor. Kiemelte, a rendezvényen való részvétel beszámítható az ötven órás iskolai közösségi szolgálatba.

Képeinken a Szolnoki SZC Jendrassik György Gépipari Technikum tanulói láthatók, akik az Eötvös téren tevékenykedtek – szemetet szedtek és a park növényeit gondozták.

A podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában