Játszórész

2023.10.20. 15:30

Új udvari játékokat kapott Püspöki óvodája

Hatalmas, várat idéző csúszdás mászókát és még négy kedvelt kültéri játékot kapott Tiszapüspöki óvodája a Pro Filii Alapítvány jóvoltából. A játékokat körülbelül két hét múlva vehetik birtokba a gyerekek.

Molnár-Révész Erika

A játékokat Bander József polgármester mutatta meg az óvoda udvarán

Fotó: Mészáros János

Megérkeztek a településre, és már az óvoda udvarán állnak azok a kültéri játékok, melyeket egy alapítvány segítségével szerzett be Tiszapüspöki.

– A legnagyobb játék körül a gödör már készen áll, ebbe kerül majd a beton, illetve egy harminc centiméter magas tompítóréteg a gyerekek biztonsága érdekében, melyet körbe is szegélyezünk majd– mutatta a helyszínen Bander József polgármester. Hozzátette, a fejlesztés jelenleg nyolcvan százalékos készültségben áll.

Az udvarra egy nagyobb, csúszdával ellátott mászóka, valamint négy kisebb játék került. A játszóeszközök beszerzésére a Tiszapüspökiért Kör Kulturális és Sportegyesület nyújtott be támogatási kérelmet a Pro Filii Alapítványhoz, és nyert ötmillió forintot. 

A település első bölcsődéjét– mely közvetlenül az óvoda udvarára épült – idén januárban adták át, ezért kellett áthelyezni a kinti játszórészt, melynek berendezésére nyílt lehetőség az elnyert forrásból.

Az óvodások a tervek szerint körülbelül két hét múlva már birtokba vehetik az új játszóeszközöket. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában