Tolerancia nap

2023.11.16. 19:55

A média hangsúlyos szerepe volt a szolnoki kerekasztal beszélgetés fő témája

A nemzetközi világnaphoz kapcsolódóan Tolerancia napot szervezett a Jász-Nagykun-Szolnok Esély Egyesület a Tiszapart moziban csütörtökön.

Pakainé Pusztai Nóra

Médiában jártas szakemberek vettek részt a kerekasztal beszélgetésen

Fotó: Mészáros János

Az idei évben a tolerancia és média egymás való viszonyát helyezték a fókuszba. A rendezvényen a témával összefüggő, gondolatébresztő spotokat, filmrészleteket követően pódiumbeszélgetés indult, a meghívottak saját szerepükből adódóan mondták el tapasztalataikat, fejtették ki álláspontjukat a témában, és a hallgatóság számára is lehetőség adódott kapcsolódni a beszélgetéshez. Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő a megnyitón elmondta, a tolerancia örök érték, amire mindig szükséges fókuszálni, így hozzájárulva ahhoz, hogy egymás látásmódját megismerjük.  

A generációkat most a média tükrébe helyezték, melyben megjelent, hogy hogyan lehet hitelesen láttatni, közvetíteni. A közösségi média és a reklámok pozitív és negatív hatásai, árnyoldalai mellett is elhangoztak érvek és ellenérvek. A nyomtatott sajtó és a hírportálok világába újságírónk, P. Pusztai Nóra kalauzolta el a résztvevőket. A kerekasztal beszélgetés összegzéseként kiemelték a médiahasználattal kapcsolatos tudatosságot és a megfelelő szűrőt, amihez a családi nevelés, szülői minta jelentősen hozzájárul. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában