Ismét az életéért küzd

2023.11.14. 12:45

Bubóka miatt újra válságos állapotba került Zsebibaba-Nyegdere

Újra az életéért küzd a Jászapátin megnyúzott, de abból felépült tacskókeverék.

Mészáros Géza

Zsebibaba jelenleg oxigénsátorban van

Forrás: Wegera a kommunikátor Facebook-oldala

Ez év tavaszán egy fél ország szorított a Jászapátin talált, félig megnyúzott kistestű csivava-tacskó keverék kutya felépüléséért, akin legelőször Csőke Elvira, a Jászjákóhalma és környéke árva kutyái létrehozója és működtetője segített, s akitől Vegera György, a „Wegera a kommunikátor” Kutya-segélyszolgálat Alapítvány vezetője vette át a Zsebibaba-Nyegderének elnevezett eb gondozását. A kiskutyus, az eltelt fél év alatt szinte már teljesen felépült, mikoris a napokban újra nagy bajba, életveszélybe került.

Néhány órával ezelőtt Vegera György, a „Wegera a kommunikátor” Facebook-oldalán számolt be a történtekről. Elkeseredetten mesélte el, hogy állatotthonukban, miközben a mentőcsapat egy térfigyelő-kamerát helyezett fel az építményre, egy másik „menhelyes” kutya, a többszörös lábtöréséből épülő Bubóka nevű eb megmarta a kenneléből kiszökő Zsebibaba-Nyegderét. A riválisa harapása nagyon rossz helyen találta meg a tacskókeveréket, akinek artériás vérzése keletkezett.

Vegera György és csapata tagjai azonnal egy állatkórházba szállították a szeretett négylábút, ahonnan egy másik egészségügyi intézménybe, a Budatétényi Állatkórházba irányították őket. Ott azonnal életmentő műtétet hajtottak végre Zsebibaba-Nyegderén, azonban a kutya állapota jelenleg is kritikus. Az állatorvosi vélemény szerint, amennyiben túléli a keddi napot, úgy helyzete a válságosból menthetővé javul… 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában