Jászkunság

2023.11.04. 19:52

Ellenőrzés: nemzetközi szinten is megállná a helyét a Kötivízig laborja

Lezajlott a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Regionális Laboratóriumának éves akkreditációja. A Nemzeti Akkreditáló Hatóság dicsérettel zárta a vizsgálatot.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A közelmúltban tartotta a Nemzeti Akkreditáló Hatóság a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Regionális Laboratóriumának éves akkreditációját. Ahogy az az igazgatóság honlapján olvasható beszámolóból is kiderült: idén két minősítő érkezett, az egyik szakember a kiskörei telephelyen ellenőrizte a helyszíni és laboratóriumi vizsgálatokat, illetve annak dokumentációit, a másik pedig a szolnoki telephelyen vizsgálta az egész irányítási rendszert. A szemle több tényezőből állt, különböző szempontok alapján vizsgáltak szennyvizet, ivóvizet és felszíni vizet is.

– A nap végi értékelés nulla hibaponttal, részjelentés nélkül és nagy dicsérettel zárult. Különösképp elismerték az általunk szervezett laboratóriumok közötti összemérés lebonyolítását és azzal kapcsolatos kiértékelő dokumentum elkészültét. A NAH szakembereinek állítása szerint országos szinten ilyen igényes munka még nem készült, sőt, nemzetközi szinten is teljes mértékben megállná a helyét az itt folyó munka – számoltak be az eredményekről büszkén a Kötivízig illetékesei.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában