Jászkunság

2023.11.22. 11:00

Ellenőrzés: volt olyan teherautó-sofőr, aki nem pihent előírás szerint

Teherautó-sofőröket ellenőriztek a Jászkunságban a kormányhivatal szakemberei, akik minden hatodik járműnél találtak hiányosságot. Az akció célja ezúttal is a közúti balesetek számának csökkentése volt.

Rimóczi Ágnes

Több mindent ellenőriztek a hatóság munkatársai a megállított teherautókon

Forrás: JNSZVKH

Egy héten keresztül a térség legjelentősebb főútjain végzett Euro Controle Route (ECR) ellenőrzést a vármegyei kormányhivatal Közlekedési, Műszaki Engedélyezési, Mérésügyi és Fogyasztóvédelmi Főosztály Közlekedési és Útügyi Osztálya. Az ECR ellenőrzés célja a közúti balesetek számának csökkentése, a közlekedésbiztonság növelése és a szabályszegések minél hatékonyabb feltárása volt.

– A szakemberek kiemelt hangsúlyt fektettek a közlekedésbiztonságra közvetlenül kockázatot jelentő, fáradt gépkocsivezetőket és a manipulált menetíró készülékkel közlekedő gépjárműveket kiszűrésére, illetve arra, hogy felhívják a gépjárművezetők figyelmét a vezetési és pihenőidőre vonatkozó előírások betartására. Az ellenőrzések egy héten keresztül mindig más-más helyszínen, a térség legnagyobb forgalmú útjain, a 4-es, a 31-es, a 32-es és a 46-os főutakon zajlottak – számoltak be az illetékesek a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal honlapján.

A tájékoztatás szerint az ötvenhárom ellenőrzés alá vont járműből a gépjárművekbe szerelt menetíró készülékekre vonatkozó előírások megszegése miatt négy, vezetési és pihenőidőt érintő hiányosságok miatt két esetben kezdeményezték szabálysértési eljárás indítását. Mindezek mellett a jármű műszaki hiányossága, a nem megfelelő rakományrögzítés és rakfelületen történő elhelyezés, illetve a gépjárművezető okmányainak hiányossága miatt egy-egy esetben intézkedtek hasonlóan a szakemberek.

– Munkatársai továbbra is arra kérik a tehergépjármű-sofőröket, hogy a szabályok maradéktalan betartásával, valamint fokozott figyelemmel és körültekintéssel vezessenek, vigyázzanak magukra és a közlekedésben résztvevőkre, hogy mindenki épségben hazaérkezzen – hívták fel a figyelmet végül a kormányhivatal illetékesei.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában