Beruházás

2023.11.01. 18:00

Gátat, utat is javítanak a Mesterszálláson

Felújítják a gátat a település közelében. A beruházást pozitívan fogadják, de úthibákkal jár, melyeket a kivitelező javít.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Felújítják a gátat a település közelében. A Hármas-Körös Mesterszállást érintő gátszakaszán aszfaltburkolatot építenek.

– A tervek elkészültek, a kivitelezés hamarosan kezdődik – mondta Kiss Gábor polgármester. Hozzátette, a munkához nagy mennyiségű követ szállítottak a területre, amely jelentősen igénybe vette a település útjait.

– Megesett, hogy egy hétig legalább hatvan kőszállító teherautó ment végig a főbb útjainkon. Napi négy-ötre csökkent a számuk, de így is hibák keletkeztek az utakon. Ezek a temető utáni szakaszon jelentősek – részletezte a település vezetője. Hozzátette, egyeztettek a kivitelezővel, aki vállalta, hogy orvosolják a hibákat.

– A süllyedéseket már feltöltötték zúzott kövekkel, a legkritikusabb részeket aszfalttal javítják majd, erre kaptunk ígéretet – magyarázta.

– A beruházásra egyébként pozitívan tekintünk, árvízvédelmi szempontból rendkívül hasznos. Egyes részeken másfél méterrel is megemelték a régi gát magasságát, hogy az aszfalt felület egy szintben legyen – részletezte Kis Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában