Galériával

2023.11.05. 16:00

Japán vendégek látogattak Karcagra

Szerdán Szolnok japán testvérvárosából, Yuza városából érkezett delegáció vármegyénkbe, hogy részt vegyenek a két város közötti 40 éves évforduló megünneplésén. A yuzai zenészek és kórus tagjai már javában próbálnak a Szolnoki Szimfonikusokkal, a Bartók és a Kodály kórusokkal a hétfő esti ünnepi koncertre, de közben vármegyénk településéire is ellátogatnak.

Daróczi Erzsébet

A delegáció tagjai között mezőgazdászok és művészek is vannak

Fotó: Daróczi Erzsébet

A delegáció tagjai – vezetőjük Takahasi Sigeko – szombaton Karcagra érkeztek, ahová a Japán-Magyar Baráti Társaság alelnökei Sipos László és dr. Pataki Mihály és Szabó István, Szolnok nyugalmazott alpolgármestere kísérte el őket.

 

Yuza városa az elmúlt évtizedekben már több magyar-vonalat is meghonosított, hiszen 20 éve a fűszerpaprika termesztést, majd 10 éve a mangalica tenyésztés-kísérletet kezdték el, most pedig szeretnének egy magyar fajta juhtenyésztési kísérletbe kezdeni. Így Karcagon ellátogattak Szabó György tanyájára, hogy megnézzék a rackanyáját és szakmai tanácsokat kapjanak a törzstenyésztőtől.

A delegáció tagjai között mezőgazdászok és művészek is vannak, így érdeklődéssel hallgatták Györfi Sándor Kossuth-díjas szobrászművész Galériájában a kiállított szobrok, kisplasztikák történetét. A művésszel való találkozás után Berekfürdőbe is ellátogattak, ahol a gyógyvíz áldásos hatását élvezhették a japán vendégek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában